De suiker uit de biet

Img_0023

Na weken noeste arbeid (5 lessen in 5 weken) is er in de 5de les suiker uit de suikerbiet. Gelukkig maar, want de suikerbieten waren erg jong. De suiker werd uit de biet geextraheerd met water, gezuiverd met norrit, de dichtheid is gemeten om de suikerconcentratie te bepalen, ingedampt en daarna gecontroleerd of er wel echt suiker was ontstaan en het water ook echt was verdwenen. Het is een leuke module, waarin de leerlingen kennis maken met een aantal scheidingsmethoden. En het resultaat mag er wezen!

Toch blijft er een grote vraag: als het suikerwater in de koelkast staat te wachten tot de volgende les verkleurt het suikerwater zwart. Het verschilt per flesje en het is er niet uit te krijgen met norrit. Toch maar eens mailen naar de suikerunie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s